Huh! Virpi teki siemenistä, pähkinöistä ja kaurasta maitoa!
Kauramaito:
2 dl kaurahiutaleita
0,5 dl vettä
2 rkl hunajaa
1 tl vanilijauutetta
ripaus suolaa ja kanelia
Huuhtele kaurahiutaleita ja liota niitä muutama tunti tai yön yli. Huuhtele hiutaleet uudelleen. Blendaile kaura veden kanssa, lisää vettä jos haluat ohuempaa. Siivilöi maito (ota massa talteen muita herkkuja varten). Huuhtele blenderi ja blendaa uudelleen. Siivilöi. Lisää haluamasi mausteet. Säilyy jääkaapissa 4-5 päivää, sekoita ennen käyttöä.
Seesammaito:
2 dl kuorellisia seesaminsiemeniä
0,5 dl vettä
3 taatelia
0,5 tl vanilijaa
ripaus suolaa
Liota siemeniä n. 6 tuntia tai yön yli. Liota myös taatelit omassa astiassaan. Huuhtele siemenet. Lisää siemenet, vesi sekä taatelit blenderiin, surauta. Siivilöi, lisää mausteet ja surauta uudelleen. Säilytä jääkaapissa ilmatiiviissä lasipurkissa ja käytä 4-5 päivän sisällä. Ravista ennen käyttöä.
Hamppumaito:
2 dl hampunsiemeniä
0,5 dl vettä
2 taatelia
ripaus suolaa, kanelia, kardemummaa, vaniljaa tai muuta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti