torstai 25. huhtikuuta 2013

Maitoa!

Huh! Virpi teki siemenistä, pähkinöistä ja kaurasta maitoa!

Kauramaito: 
2 dl kaurahiutaleita
0,5 dl vettä
2 rkl hunajaa
1 tl vanilijauutetta
ripaus suolaa ja kanelia

Huuhtele kaurahiutaleita ja liota niitä muutama tunti tai yön yli. Huuhtele hiutaleet uudelleen. Blendaile kaura veden kanssa, lisää vettä jos haluat ohuempaa. Siivilöi maito (ota massa talteen muita herkkuja varten). Huuhtele blenderi ja blendaa uudelleen. Siivilöi. Lisää haluamasi mausteet. Säilyy jääkaapissa 4-5 päivää, sekoita ennen käyttöä.


Seesammaito:
2 dl kuorellisia seesaminsiemeniä
0,5 dl vettä
3 taatelia
0,5 tl vanilijaa
ripaus suolaa

Liota siemeniä n. 6 tuntia tai yön yli. Liota myös taatelit omassa astiassaan. Huuhtele siemenet. Lisää siemenet, vesi sekä taatelit blenderiin, surauta. Siivilöi, lisää mausteet ja surauta uudelleen. Säilytä jääkaapissa ilmatiiviissä lasipurkissa ja käytä 4-5 päivän sisällä. Ravista ennen käyttöä.
   

Hamppumaito:
2 dl hampunsiemeniä
0,5 dl vettä
2 taatelia
ripaus suolaa, kanelia, kardemummaa, vaniljaa tai muuta

Liota siemeniä halutessasi yön yli tai käytä sellaisenaan. Huuhtele, blendaa veden kanssa, mausta haluamallasi tavalla, siivilöi!

Riisimaito:
1 dl riisiä,
0,8 l vettä,
vaniljatanko

Keitä riisiä ja vaniljatankoa vedessä, kunnes riisi on kypsää. Poista vaniljatanko ja blendaa seos. Anna jäähtyä, makeuta tarvittaessa ja siivilöi juoma.


Kvinoamaito:
1 dl kvinoaa,
0,8 l vettä.

Huuhtele kvinoa. Liota halutessasi yön yli ja huuhtele aamulla uudelleen. Keitä kvinoa vedessä kypsäksi. Kaada blenderiin ja lisää pari desiä vettä. Blendaa ja lisää tarvittaessa vettä. Mausta haluamallasi tavalla ja siivilöi juoma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti