Pohja:
5 dl kaurahiutaleita
1 dl riisijauhoja
1/2 tl psylliumkuitujauhetta
1 dl luomukirnuvoita
0,5 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
2 rkl kotimaista luomuhunajaa
5 rkl vettä
½ tl merisuolaa
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Hienonna kaurahiutaleet
blenderissä jauheeksi. Kaada kaurajauhe kulhoon ja lisää riisijauho.
Annostele sulat rasvat ja juokseva hunaja ja sekoita. Lisää vettä ja
suolaa. Taikinan tulee olla tahmaista, mutta ei liian löysää. Mikäli
taikina vaikuttaa kuivalta, lisää hieman rasvaa tai hivenen vettä.
Painele taikina kookosöljyllä tai voilla voideltuun piirasvuokaan ja
esipaista pohjaa reilu 5 minuuttia uunissa.
Täyte:
5 omenaa
0,5 dl kotimaista luomuhunajaa
Puolikkaan sitruunan mehut
1,5 tl kanelia
½ tl kardemummaa
¼ tl muskottia
Viipaloi omenat ohuiksi siivuiksi ja kaada kulhoon.
Lisää päälle juokseva hunaja ja purista mehut puolikkaasta sitruunasta.
Annostele sekaan mausteet. Hämmennä lusikalla niin, että kaikki omenat
maustuvat hyvin. Maistele ja lisää tarvittaessa jotain mausteista. Kaada
omenaseos esikypsytetyt pohjataikinan päälle piirasvuokaan.
Murutäyte:
2 dl kaurahiutaleita
0,5 dl seesaminsiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl rasvaa - luomukirnuvoita tai kylmäpuristettua kookosöljyä
3 rkl kotimaista luomuhunajaa
½ tl kanelia
Sekoita kaurahiutalete ja siemenet. Kaada sekaan sula
rasva ja juokseva hunaja. Lisää halutessasi kanelia. Sekoita tasaiseksi.
Maistele ja lisää tarvittaessa jotain mausteista. Ripottele murutaikina
omenaviipaleiden päälle piirasvuokaan. Paista piirasta uunin
keskiosassa noin 45 minuuttia tai kunnes piiraan pinta on kauniin
ruskea.
Kastike:
Maustamatonta turkkilaista luomujukurttia + aitovaniljajauhetta
tai Cashewkermaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti