lauantai 7. syyskuuta 2013

Omppupiiras

Pohja:
5 dl kaurahiutaleita
1 dl riisijauhoja
1/2 tl psylliumkuitujauhetta
1 dl luomukirnuvoita
0,5 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
2 rkl kotimaista luomuhunajaa
5 rkl vettä
½ tl merisuolaa

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Hienonna kaurahiutaleet blenderissä jauheeksi. Kaada kaurajauhe kulhoon ja lisää riisijauho. Annostele sulat rasvat ja juokseva hunaja ja sekoita. Lisää vettä ja suolaa. Taikinan tulee olla tahmaista, mutta ei liian löysää. Mikäli taikina vaikuttaa kuivalta, lisää hieman rasvaa tai hivenen vettä. Painele taikina kookosöljyllä tai voilla voideltuun piirasvuokaan ja esipaista pohjaa reilu 5 minuuttia uunissa.

Täyte:
5 omenaa
0,5 dl kotimaista luomuhunajaa
Puolikkaan sitruunan mehut
1,5 tl kanelia
½ tl kardemummaa
¼ tl muskottia
Viipaloi omenat ohuiksi siivuiksi ja kaada kulhoon. Lisää päälle juokseva hunaja ja purista mehut puolikkaasta sitruunasta. Annostele sekaan mausteet. Hämmennä lusikalla niin, että kaikki omenat maustuvat hyvin. Maistele ja lisää tarvittaessa jotain mausteista. Kaada omenaseos esikypsytetyt pohjataikinan päälle piirasvuokaan.

Murutäyte:
2 dl kaurahiutaleita
0,5 dl seesaminsiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl rasvaa - luomukirnuvoita tai kylmäpuristettua kookosöljyä
3 rkl kotimaista luomuhunajaa
½ tl kanelia

Sekoita kaurahiutalete ja siemenet. Kaada sekaan sula rasva ja juokseva hunaja. Lisää halutessasi kanelia. Sekoita tasaiseksi. Maistele ja lisää tarvittaessa jotain mausteista. Ripottele murutaikina omenaviipaleiden päälle piirasvuokaan. Paista piirasta uunin keskiosassa noin 45 minuuttia tai kunnes piiraan pinta on kauniin ruskea.

Kastike:
Maustamatonta turkkilaista luomujukurttia + aitovaniljajauhetta
tai Cashewkermaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti