PIIRAKKA (n. puoli pellillistä)
3 rkl pellavansiemeniä + ½ dl vettä
1 tölkki mustapapuja
3 rkl kookosöljyä
1,5 dl kookosjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljauutetta
0,5 dl hunajaa
1,5 tl leivinjauhetta
Hyppysellinen merisuolaa
KUORRUTE:
2 avokadoa
1 rkl raakakaakaomassaa
2 rkl raakakaakaojauhetta
2 rkl hunajaa
1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
Liota pellavansiemeniä vedessä n. 15 minuuttia. Huuhtele pavut. Surauta tehosekoittimessa pellavansiemenet, pavut sekä kookosöljy. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada taikina kookosöljyllä voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa 25-45 minuuttia, riippuen piirakan koosta.
Rouhi raakakaakaomassa rouheeksi ja sulata lämpimässä vesihauteessa sulavaksi kookosöljyn ja hunajan kanssa. Surauta tehosekoittimessa avokadot sekä kaakao-hunaja-kookosöljymassa, lisää kaakaojauhe. Levitä kuorrutus jäähtyneen piirakan pinnalle. Piirakka on parasta levättyään yön yli jääkaapissa.
Alkuperäinen ohje Kiitos Hyvää blogi, joka on lopettelemassa, joten en linkkaa sitä tänne.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti