sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Mustikkakakku

POHJA:
2 dl manteleita
1 dl hasselpähkinöitä
(tai 3 dl manteleita ja/tai muita pähkinöitä)
3 taatelia
½ tl sitruunankuoriraastetta
¼ tl kardemummaa
½ dl tuoreita mustikoita

TÄYTE:
3 banaania
1 dl tuoreita mustikoita
2 taatelia
½ tl kanelia
½ tl aitovaniljajauhetta
3 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä

Pinnalle:
Kookoskermavaahtoa & tuoreita mustikoita

 
Hienonna mantelit & pähkinät hienoksi muruksi. Lisää taatelit ja hienonna seos tasaiseksi. Lisää sitruunankuoriraasten, kardemumma ja mustikat, sekoita massaksi. Painele kakun pohjataikina vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi. 

Sekoita banaani, mustikat ja taatelit tasaiseksi massaksi, lisää lopulta mausteet ja kookosöljy. Kaada seos irtopohjavuokaan pohjataikinan päälle ja levitä tasaiseksi. Laita kakku pakkaseen jähmettymään vajaaksi puoleksi tunniksi. Kun kakku on jähmettynyt, ota se pakkasesta ja valmista kookoskermavaahto. 

Avaa jääkaapissa yön yli säilytetty kookosmaitotölkki purkin pohjasta ja valuta ulos neste. Lusikoi purkkiin jäänyt paksu valkoinen tahna syvään astiaan. Vatkaa tehosekoittimella kookosmassaa, kunnes se alkaa notkistua ja muuttua kermavaahdon kaltaiseksi. Nostele sekoituksen aikana vatkainta, jotta seokseen pääsee ilmaa ja siitä tulee kuohkeaa. 

Kuorruta kakku kookoskermavaahdolla ja ripottele päälle mustikoita. Tarjoile ja nauti kakku viileänä. Säilytä jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti