sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Näkkäri

1 dl pellavansiemeniä
3 tl psylliumkuitujauhetta
4 dl vettä
6 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl siemeniä
1 dl vettä
2 tl merisuolaa

Sekoita pellavansiemenet, psylliumkuitujauhe ja vesi ja anna seoksen tekeytyä n. 30 minuuttia.

Jauha pulet kaurahiutaleista jauhoksi, sekoita jauhot loppujen hiutaleiden sekä siemenien kanssa. Lisää pellavansiemen massa, vesi ja suola. Levitä taikina pellille noin sentin paksuiseksi levyksi. Paista uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia. 

Ota pelti uunista ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi.  Siirrä leipäset leivinpaperin päällä uuniritilälle ja paista toiset 20 minuuttia. Käännä uuni 100 asteeseen ja ota leipä uunista. Irroittele leipäpalat ja käännä ne ylösalaisin uuniritilälle. Kuivata leipiä uunissa vielä noin 30-45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti