perjantai 29. maaliskuuta 2013

Mausteinen lohikeitto

250g tomaatteja
4 valkosipulinkynttä
1-2 vihreää chiliä
6 rkl tomaattipyrettä
1/2tl kurkumaa
1 tl curryjauhetta
4 dl vettä
10 currynlehteä
100g lohifilettä
1 rkl raastettua inkivääriä
tuoretta korianteria

Lohko tomaatit, kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet, halkaise ja hienonna chilit.
Kuumenna öljy lattilassa, kuullota ensi valkosipuleja kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Lisää tomaatit ja paista viitisen minuuttia. Lisää tomaattipyre, kurkuma, curryjauhe ja chilit, paistele taas viitisen minuuttia. Lisää lopuksi vesi ja keitä hiljalleen 15 minuuttia.

Kuumenna öljy toisell apannulla, paistele sinapinsiemeniä ja currylehtiä muutama minuutti. Lisää öljyseos tomaattikeiton joukkoon. Surauta halutessasi soseeksi koko touhu. Lisää lopuksi  keittoon tuoretta inkivääriä, korianteria ja lohipaloja. Tarkoile (naan)leivän kanssa.

Ohjeen alkuperästä ei tietoa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti