torstai 21. maaliskuuta 2013

Lakritsisuklaa

Sisus:
1 dl mantelijauhetta
3 tl lakritsijauhetta
1 rkl kylmäpuristettua pähkinäöljyä (käytin kookosöljyä)
1 tl carob-jauhetta
1 rkl hunajaa
hyppysellinen suolaa

Kuorrute:
1 dl kaakaovoita
1 rkl hunajaa
4 rkl raakakaakaojauhetta
¼ tl steviaa
1 rkl riisinlesejauhetta eli tocotrienolsia
Hyppysellinen hienoa suolaa

Sekoita mantelijauhe, carob-jauhe ja lakritsijauhe. Virpi käytti Lakridsin raakaa lakritsijauhetta, joka on voimakkaamman makuista kuin Urtekramin lakritsijuurijauhe, itse käytin Urtekramia ja lisäsin hieman määrää. Lisää seokseen hunaja, öljy sekäsuola. Pyörittele massasta palloja ja laita ne jähmettymään jääkaappiin.

Kuorrutteeseen sulata kaakaovoi vesihauteessa. Lisää sen jälkeen makeutus, sekoita joukkoon myös raakakaakaojauhe, riisinlesejauhe ja lisää ripaus suolaa korostamaan makuja. Lisää tarvittaessa makeutusta, kaakaojauhetta tai suolaa.

Pyörittele lakritsapallot suklaamassassa. Anna kuorrutteen jähmettyä pienen hetken jääkaapissa ja dippaa pallot uudelleen suklaaseen. Dippaa sitä useammin, mitä paksumman kuorrutteen haluat. Ripottele päälle lakritsijauhetta ja laita pallot jähmettymään jääkaappiin tai pakastimeen. Ota pallerot huoneenlämpöön noin 20 minuutin päästä, anna sulaa hetken, tarjoile ja nauti. Säilytä jääkaapissa suljetussa rasiassa. Nauti viikon sisällä.


Lähde: ihana Virpi Mikkonen /kiitos hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti