sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Suolainen piirakka

Pohja:
2 dl kvinoaa
4 dl kasvislientä
4 rkl pellavansiemenrouhetta
3/4 dl vettä
1,5 dl mantelirouhetta
2 rkl öljyä

Huuhtele kvinoa huolellisesti, keitä kasvisliemessä kypsäksi. Sekoita pellavansiemenrouhe veteen ja anna turvota kvinoan kypsyessä. Kvinoan kypsyttyä, sekoita pellavansiemenrouhetahna, kvinoa, öljy sekä mantelirouhe yhteen.  Anna massan hieman jäähtyä, levitä se sitten leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan. Esikypsennä phjaa 225 asteessa 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täyttöä.

Vegaaninen täyte:
sipuli
2 valkosipulin kynttä
pussi pakastepinaattia
öljyä
1/2 tl cayenne pippuria
2 tl kuivattua timjamia
1 tl suolaa
2 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
1 dl soijajauhoa
1 rkl dijon-sinappia
kirsikkatomaatteja
kesäkurpitsaa/keitettyä ruusukaalia tms
kurpitsansiemeniä
paprikaa
mustapippuria

Hienonna sipulit, kuullota hetki öljyssä, lisää pinaatti. Mausta haluamallasi tavalla, esim timjami ja cayennepippuri sekä suola. Sekoita kulhossa soijajauho, mantelimaito sekä sinappi. Lisää lopuksi sipuli-pinaattisekoitus. Kaada täyte hieman jäähtyneen pohjan päälle, lisää loput haluamasi täytteet. Voit lorauttaa päälle myös hieman öljyä. Paista 225C uunissa 40-50 minuuttia.

Ohje mukailtuna jostain Voima-lehdestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti