maanantai 25. helmikuuta 2013

Linssinuggetit

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2rkl öljyä
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1tl jeeraa
1/2 tl currya
2 1/2 dl punaisia linssejä
1 prk kookosmaitoa
3 dl vettä
1tl chilitahnaa
ripaus suolaa, mustapippuria
2 rkl perunajauhoja

pinnalle 1/2 dl seesaminsiemeniä
paistamiseen öljyä

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita ja inkivääriä sekä mausteita öljyssä. Huuhtele linssit ja lisää joukkoon. Lisää kookosmaito, anna kiehahtaa. Lisää tämän jälkeen vesi ja keitä n. 10 minuutin ajan kannen alla miedolla lämmöllä.

Mausta chilitahnalla, suolalla ja mustapippurilla (alkuperäsessä ohjeessa myös ripauksella sokeria). Anna jäähtyä. Soseuta halutessasi hieman perunanuijalla. Sekoita joukkoon perunajauhot.

Muotoile massasta 12 pientä palluraa, pyörittele pallurat seesaminsiemenissä. Paista öljyssä molemmilta puolilta rapeiksi.

Nauti esim. kastikkeiden tai salaatin kanssa!

Ohje Anna-lehti 3/2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti