1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2rkl öljyä
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1tl jeeraa
1/2 tl currya
2 1/2 dl punaisia linssejä
1 prk kookosmaitoa
3 dl vettä
1tl chilitahnaa
ripaus suolaa, mustapippuria
2 rkl perunajauhoja
pinnalle 1/2 dl seesaminsiemeniä
paistamiseen öljyä
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita ja
inkivääriä sekä mausteita öljyssä. Huuhtele linssit ja lisää joukkoon.
Lisää kookosmaito, anna kiehahtaa. Lisää tämän jälkeen vesi ja keitä n.
10 minuutin ajan kannen alla miedolla lämmöllä.
Mausta chilitahnalla, suolalla ja mustapippurilla (alkuperäsessä
ohjeessa myös ripauksella sokeria). Anna jäähtyä. Soseuta halutessasi
hieman perunanuijalla. Sekoita joukkoon perunajauhot.
Muotoile massasta 12 pientä palluraa, pyörittele pallurat seesaminsiemenissä. Paista öljyssä molemmilta puolilta rapeiksi.
Nauti esim. kastikkeiden tai salaatin kanssa!
Ohje Anna-lehti 3/2013
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti