lauantai 15. joulukuuta 2012

Ruispiparit


125 g voita
1 dl sokeria
1 dl siirappia
2 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl jauhettua pomeranssinkuorta
1 tl jauhettua kardemummaa
½ tl neilikkaa
¼ tl jauhettua/raastettua muskottipähkinää
¼ tl rouhittua mustapippuria (rohkea voi laittaa enemmänkin)
1 kananmuna
n. 4½ -- 5 dl ruisjauhoja
1 tl soodaa

leipomiseen: vehnäjauhoja

Kiehauta kattilassa voi, sokeri, siirappi ja mausteet. Anna jäähtyä.
Lisää seokseen muna. Sekoita ruisjauho ja sooda, ja lisää ne seokseen.
Anna taikinan levätä yön yli jääkaapissa (jos maltat olla syömättä).

Paista seuraavana päivänä pipareita 200 asteessa 5-8 minuuttia!


Ohje alunperin täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti