keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Linssikeitto

1 sipuli
5 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
2-4 rkl mietoa currytahnaa
200g tomaattimurskaa
2 l vettä
3 kasvisliemikuutiota
2 dl punaisia linssejä
2 porkkanaa
1 kesäkurpitsa
5 kokonaista maustepippuria
2 lakerin lehteä
2 rkl sinappia
2 dl kaurakermaa

Kuullota sipulit voissa. Lisää currytahna. Lisää tomaattimurska, kuumenna sekoittaen. Lisää vesi ja maustepippurit, laakerinlehdet sekä kasvisliemikuutiot. Huuhdo linssit ja lisää ne kattilaan kuutioitujen kasvisten kanssa. Lisää tarvittaessa vettä. anna kiehua miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia tai kunnes vihannekset ovat kypsiä. Sekoita välillä pohjia myöten. Poista pippurit ja lakerinlehdet, soseuta. Lisää sinappi, kerma ja mustapippuria. Kiehauta vielä lopuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti