maanantai 10. joulukuuta 2012

Härkäpapua kookoskastikkeessa

2 sipulia
6 valkosipulinkynttä
1/4–1/2 dl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 rkl oliivi- tai seesamöljyä
1 pieni kukkakaali
1/2 tl cayennepippuria tai chilijauhetta
1 tl currya
1 tl kurkumaa
1 tl garam-masalaa
1 tl kuminansiemeniä jauhettuna
6 dl keitettyjä härkäpapuja
1 tlk kookosmaitoa
puolikkaan sitruunan mehu
3 rkl soijakastiketta
1 rkl  persiljaa

Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Raasta tuore inkivääri. Kuullota kattilassa sipuleita hetki, lisää tämän jälkeen muut mausteet lukuunottamatta persiljaa.

Lisää keitetyt härkäpavut, pilkottu kukkakaali sekä kookosmaito. Anna kypsyä miedolla lämmöllä. Purista joukkoon sitruunamehu ja mausta soijakastikkeella ja persiljalla.  Nauti keitetyn basmatiriisin, kuskusin tai vaikkapa spelttisuurimoiden kera.

Ohje Voima-lehdestä 2003/9.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti