2 sipulia
6 valkosipulinkynttä
1/4–1/2 dl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 rkl oliivi- tai seesamöljyä
1 pieni kukkakaali
1/2 tl cayennepippuria tai chilijauhetta
1 tl currya
1 tl kurkumaa
1 tl garam-masalaa
1 tl kuminansiemeniä jauhettuna
6 dl keitettyjä härkäpapuja
1 tlk kookosmaitoa
puolikkaan sitruunan mehu
3 rkl soijakastiketta
1 rkl persiljaa
Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Raasta tuore
inkivääri. Kuullota kattilassa sipuleita hetki, lisää tämän jälkeen muut mausteet lukuunottamatta persiljaa.
Lisää keitetyt härkäpavut, pilkottu kukkakaali sekä kookosmaito. Anna
kypsyä miedolla lämmöllä. Purista joukkoon sitruunamehu ja mausta
soijakastikkeella ja persiljalla. Nauti keitetyn basmatiriisin,
kuskusin tai vaikkapa
spelttisuurimoiden kera.
Ohje Voima-lehdestä 2003/9.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti