tiistai 5. tammikuuta 2016

Thai curry linssikeitto

Chiliöljy

n. 1,5 dl oliiviöljyä
1-2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
parin sentin pätkä inkivääriä
1/2 chile
1/2 tähtianis
2 tl curryjauhetta
1 tl tomaattipyrettä
1/2 tl raastettua sitruunankuorta

Kuori ja pilko sipulit ja inkivääri, ja paloittele chile. Lämmitä esim. hyvin pienessä kattilassa pari rkl öljyä ja kuullota keskilämmöllä kaikkia aineksia paitsi tomaattipyrettä ja sitruunaa n. 5min. Lisää loput ainekset ja loppu öljy, ja anna poreilla matalalla lämmöllä puolisen tuntia. Anna jäähtyä hetki ja siivilöi.

Punainen thai curry linssikeitto (n. 2:lle)

kourallinen tai pari sokeriherneitä
öljyä
1 sipuli pilkottuna
1-2 rkl punaista currytahnaa
2 sitruunaruohoa (murjo pintaa kevyesti)
purkki (n. 200g) punaisia linssejä, käytin esikeitettyjä
n. 4 dl vettä (enemmän jos linssit ovat raakoja)
n. 1,5 dl kookosmaitoa
n. 1 rkl sitruunanmehua
n. 1 rkl soijakastiketta
suolaa
tuoretta korianteria

Kiehauta sokeriherneitä n. 90 sekunnin ajan. Huuhtele kylmän veden alla ja leikkaa diagonaalisesti ohuiksi siivuiksi.

Lämmitä pari rkl öljyä kattilassa ja kuullota sipulia keskilämmöllä n.10 min. Lisää currytahna ja sekoita n. minuutin ajan. Lisää sitruunaruoho, vesi ja linssit, ja kuumenna hetki (jos käytät raakoja linssejä, lisää pari desiä enemmän vettä ja anna kypsyä n. 15 min). Ota kattila pois liedeltä, poista sitruunaruoho ja surauta keitto esim. blenderissä sileäksi.

Kaada seos takaisin kattilaan, lisää kookosmaito, sitruunanmehu, soijakastike ja hieman suolaa, ja lämmitä keitto. Maistele tässä kohtaa ja laita esim. lisää kookosmaitoa tai mausteita jos siltä tuntuu. Vettä voi myös lisätä jos koostumus tuntuu liian paksulta.

Kaada keitto kulhoihin, ripottele päälle sokeriherneitä, tuoretta korianteria ja chiliöljyä.

Ohje Lotta Viitaniemi, syötävän hyvä-blogista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti