Peruna-bataattisose:
600 g muusiperunaa
600 g bataattia
40 g maidotonta margariinia
1 tl suolaa
½ tl jauhettua mustapippuria
Linssimuhennos:
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 varsisellerinvartta
350 g herkkusieniä
12 aurinkokuivattua tomaattia
2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
3–4 rkl oliiviöljyä
1 tl jauhettua korianteria
1 tl timjamia
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 dl punaviiniä
3 dl vettä
1 ½ rkl kasvisfondia tai 1 kasvisliemikuutio
1 tlk (400 g) säilöttyjä kikherneitä
1 tlk (400 g) säilöttyjä vihreitä linssejä
1 ½ tl suolaa
1 tl mustapippuria
Pinnalle:
1 sitruunan kuori
1 dl pankojauhoja tai karkeita korppujauhoja
2 rosmariinin oksaa
Valmista peruna-bataattisose. Kuori ja kuutioi perunat. Laita ne kiehumaan veteen 10 minuutiksi.
Kuori ja kuutioi bataatti. Lisää perunoiden joukkoon ja anna kiehua vielä 5 minuuttia, kunnes perunat ja bataatit ovat kypsiä. Kaada
keitinvesi pois. Lisää margariini. Muhenna soseeksi perunasurvimella.
Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita ja jätä odottamaan.
Kuori
ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja leikkaa porkkanat
pieniksi kuutioiksi. Huuhtele sellerinvarret ja paloittele ne ohuiksi
viipaleiksi. Puhdista herkkusienet ja puolita ne (leikkaa isot neljään osaan). Hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Kuumenna oliiviöljy ja aurinkokuivattujen tomaattien säilömisöljy syvässä paistokasarissa tai suuressa kattilassa.
Paista ensin herkkusieniä kovalla lämmöllä, kunnes ne saavat hyvän tummanruskean paistopinnan.
Lisää
sipulisilppu ja kuullota viitisen minuuttia. Lisää porkkanakuutiot ja
varsiselleri, paista muutama minuutti. Lisää valkosipulisilppu ja
kääntele vielä hetki. Lisää aurinkokuivatut tomaatit, korianteri, timjami, balsamiviinietikka ja punaviini. Anna kiehahtaa. Lisää vesi ja kasvisfondi sekä valutetut säilötyt kikherneet ja linssit. Anna
muhennoksen hautua ilman kantta hiljalleen kuplien noin 10 minuuttia,
kunnes neste on lähes haihtunut ja seos on paksua. Mausta suolalla ja
pippurilla.
Kaada muhennos laakeaan uunivuokaan. Tasoita päälle peruna-bataattisose.
Pese
ja kuivaa sitruuna huolellisesti. Raasta sen keltainen kuori ohuelti
hienolla terällä. Sekoita sitruunankuori pankojauhoihin ja ripottele
seos soseen päälle. Irrota rosmariinista lehdet ja jaa nekin tasaisesti
pinnalle.
Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Kytke lopuksi
grillivastus päälle ja grillaa paistoksen pintaa 2–3 minuuttia.
Tarkkaile ruokaa grillaamisen aikana, jotta pinta ei kärähdä, vaan saa
kauniin värin ja rapean koostumuksen.
Anna ruuan vetäytyä hetken ajan ennen tarjoilua.
Vinkki:
Jos valmistelet ruuan uunivalmiiksi etukäteen ja säilytät paistamiseen
asti jääkaapissa, pidä ruokaa pidempään 200-asteisessa uunissa ennen
grillaamista. Näin ainekset ehtivät kuumentua kunnolla.
Resepti Jamie Oliver, ja Kiusauksessa-blogi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti