17 cm vuokaan
Pohja:
3 dl saksanpähkinöitä (tai pekaanipähkinöitä ja/tai manteleita)
1tl ceylon-kanelia
ripaus suolaa
3-4 taatelia (mielellään tuoretta)
Täyte:
3 dl cashew-pähkinöitä (liota väh 4h)
1/2 tölkki kookosmaitoa (jäähdytetty yön yli jääkaapissa)
1/2 dl kookosöljyä
3 rkl hunajaa
2 tl ceylon-kanelia
1/2 tl jauhettua kardemummaa
1/2 tl jauhettua inkivääriä
1/2 tl jauhettua neilikkaa
TAI
2-3 tl piparkakkumaustetta
Surauta saksanpähkinät, kaneli ja suola
tehosekoittimessa massaksi. Lisää taatelit. Suojaa
kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja painele pohjataikina tiiviisti vuoan
pohjalle. Laita pohja pakkaseen täytteen valmistamisen ajaksi.
Valuta ja huuhtele cashew-pähkinät ja laita tehosekoittimeen. Avaa kylmä kookosmaitotölkki ja kaavi valkoinen paksu
aines tehosekoittimeen.
Lisää myös sula kookosöljy, hunaja sekä mausteet ja sekoita tasaiseksi. Massaa
kannattaa aluksi sekoittaa rauhassa keskiteholla, kunnes se alkaa
notkistua ja lopuksi täydellä teholla, jotta siitä saa sileää ja
kermaista. Jos massa ei sekoitu millään, lisää kookosmaitotölkkiin
jäänyttä nestettä tai vettä sen verran, että saat massan sekoittumaan.
Maista, ja lisää makeutusta tai mausteita tarvittaessa.
Ota pohja pakkasesta ja kaada täyte pohjan päälle. Laita takaisin
pakkaseen noin 4-6 tunniksi, kunnes kakku on täysin jähmettynyt. Annan
kakun sulaa 15-20 minuuttia ennen tarjoilua, koristele esimerkiksi
raakasuklaalla, marjoilla ja pähkinöillä, tarjoa ja nautiskele
antaumuksella! Valmis kakku säilyy jääkaapissa pari päivää, pakkasessa
pidempiä aikoja.
Ohje Tuulialta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti