perjantai 1. marraskuuta 2013

Kurpitsakeittoja

1kg kurpitsaa
raastettua tuoretta inkivääriä
1-2 tl korianteria
1 tl juustokuminaa
chiliä
0,5 tl kurkumaa
sipuli
öljyä
1l kasvislientä
suolaa
2 dl kookos maitoa tai -kermaa

Kuori ja kuutioi kurpitsa. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Raasta inkivääri. Hienonna mausteet ja sipuli.

Kuullota sipulia, inkivääriä ja mausteita öljyssä. Lisää kurpitsa
ja kasvisliemi. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Hienonna sauvasekoittimella ja lisää kookosmaito ja suola. Kuumenna.

........

1 iso kurpitsa
2 dl kasviskermaa
n. 1 l kasvislientä
3 valkosipulia
2 salottisipulia
1 rkl voita
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
tuoretta timjamia

Leikkaa kurpitsa lohkoiksi, sivele öljyllä ja suolcalla. Paahda uunissa 180 asteessa n. 45-60 minuuttia.

Kuullota voissa sipulit. Lisää kasvisliemi. Poista kurpistoista kuoret, lisää keittoon. Kypsennä liemessä muutamia minuutteja. Soseuta keitto, lisää tarvittaessa nestettä. Lisää lopuksi kerma sekä haluamasi mausteet, kuumenna. Tarjoile timjamin kera. 

(ohje Liemessä-blogi )

......

1 kg talvikurpitsaa
2 perunaa
1 sipuli
2 rkl voita
2 dl appelsiinimehua
8 dl kasvislientä
1 rkl curryjauhetta
1 dl punaviiniä
1 dl kuohukermaa

suolaa
mustapippuria

Kuori ja paloittele sipuli, perunat sekä kurpista. Kuullota kattilassa sipulia muutama minuutti, lisää sitten peruna ja kurpitsa. Lisää kattilaan appelsiinimehu, kasvisliemi sekä curryjauhe. Anna kiehua hiljalleen n. 30 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä. Soseuta keitto. Lisää kerma ja punaviini, kuumenna tarvittaessa hieman. Mausta suolalla ja pippurilla.

(ohje Eeva Kolu )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti