torstai 8. helmikuuta 2018

kasvispasta

350 g pastaa
1 iso munakoiso
oliiviöljyä paistamiseen
suolaa, mustapippuria
(tuoretta lehtipersiljaa)
Kastike:
1 iso punainen paprika
5 tomaattia
1 valkosipuli
½ dl cashew-pähkinöitä
½ dl kuorittuja manteleita
1 rkl punaviinietikkaa
2 rkl neitsytoliiviöljyä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
 Valmista ensin kastike. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet. Laita paprika kuoripuoli ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle pellille. Nosta tomaatit kokonaisina pellille.

 Leikkaa valkosipulista pois hattu niin, että kynsien pinnat paljastuvat. Laita valkosipuli pellille, valuta kynsien pinnalle hieman öljyä ja peitä valkosipuli palalla foliota. Paahda kasviksia 240-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes paprikan ja tomaatin pinta on paahtunut mustatäpläiseksi. Ota uunista ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia.

 Paahda cashew-pähkinät ja mantelit kuumalla, kuivalla paistinpannulla, 1–2 minuuttia.  Laita pasta kiehumaan. Kuutioi munakoiso ja paista se runsaahkossa öljyssä kuumalla pannulla. Paista paloja tarpeeksi kauan, välillä käännellen, kunnes ne ovat hyvin paahtuneita, noin 10 minuuttia. Mausta munakoisopalat suolalla ja mustapippurilla.

 Jatka kastikkeen valmistamista. Poista paprikoiden ja tomaattien kuori, sekä tomaateista myös kanta. Purista tai kaiva valkosipulinkynnet kuoristaan. Laita kuoritut kasvikset, sekä paahdetut pähkinät ja mantelit monitoimikoneen kulhoon. Lisää viinietikka ja oliiviöljy. Aja karkeaksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Voit valmistaa kastikkeen myös kulhossa sauvasekoittimella.

 Valuta pasta. Yhdistä pasta, kastike ja munakoisopalat. Viimeistele halutessasi tuoreella lehtipersiljalla.

 Vinkki: Rikasta halutessasi ruokaa vaikkapa oliiveilla. Voit paistaa tai vain pilkkoa joukkoon myös kylmäsavutofua.

ohje hs

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti