Pohja:
3 dl kaurahiutaleita
2,5 dl mantelijauhoja
1 tl jauhettua vaniljaa
4 rkl kookosöljyä sulana
3 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
1/2 tl kardemummaa
Ripaus suolaa
Lämmitä uuni noin 180 asteeseen. Surauta kaikki ainekset sekaisin blenderissä. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla ja esikypsennä pohjaa uunissa noin 10 minuttia.
Täyte:
3 dl omenasosetta
Hunajaa tai vaahterasiirappia maun mukaan
Ripaus suolaa
1/2 tl jauhettua vaniljaa
2–3 tl kanelia (Urtekram)
Kardemummaa maun mukaan
Viipaloituja omenoita
Rutistus tuoretta limetin mehua omenalohkojen päälle
2 rkl kookospalmusokeria
Mausta omenasosetta makusi mukaan. Levitä pohjataikinan päälle ja lisää lopuksi viipaloidut omenat. Viimeistele kanelilla, kardemummalla ja kookospalmusokerilla.
Kypsennä uunissa noin 35 minuutttia.
Ohje Karita Tykkä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti