2 purkkia (à 285g) punaisia linssejä
2 isoa porkkanaa
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
4-5 aurinkokuivattua tomaattia
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyrettä
2 purkkia tomaattimurskaa
2 tl kuivattua basilikaa
2 tl kuivattua oreganoa
1 tl kookossokeria (tai muuta makeutusta)
suolaa & mustapippuria
1/2 dl kookosmaitoa (tai kaurakermaa)
Tarjoiluun:
gluteenitonta pastaa
tuoretta basilikaa
oluthiivahiutaleita
Kuori ja raasta porkkanat
raastinraudalla. Kuori ja leikkaa sipuli, valkosipuli ja aurinkokuivatut tomaatit pieniksi
paloiksi. Huuhtele linssit.
Kuullota
sipulia ja valkosipulia noin minuutin ajan, laske
hieman lämpöä ja lisää porkkanaraaste, linssit sekä aurinkokuivatut
tomaatit ja kuullota pari minuuttia. Lisää tomaattipyre, tomaattimurska
ja mausteet ja sekoita hyvin. Kiehauta ja anna hautua matalalla lämmöllä
noin 10-15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Lisää lopuksi
kookosmaito ja tarkista maku.
Valmista pasta pakkauksen ohjeen
mukaan runsaassa suolatussa vedessä. Tarjoile bolognese pastan, tuoreen
basilikan ja oluthiivahiutaleiden kera ja nauti!
Ohje : Uusia Tuulia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti