lauantai 14. maaliskuuta 2015

Linssi-pinaattikeitto

3 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
1 porkkana
3 tomaattia
2 rkl oliiviöljyä
2 dl ranskalaisia Puyn linssejä
12 dl kasvislientä
12 tl timjamia
125 g babypinaattia
12 dl hienonnettua tuoretta persiljaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä 

2 rkl neitsytoliiviöljyä
4 rkl parmesaania tai muuta kovaa juustoa

Hienonna sipulit ja valkosipulit. Paloittele porkkana kuutioiksi. Halkaise tomaatit neljään osaan, poista kanta ja siemenet ja kuutio jäävä osuus. Kuumenna öljy isossa kattilassa, kuullota sipuleita ja porkkanoita hetki. Lisää tomaatit lopuksi.

Huuhtele linssit kylmällä vedellä, lisää kattilaan veden ja kasvisliemikuution kanssa. Lisää timjami myös! Anna kiehua kannen alla n. 25 minuuttia. Lisää lopuksi pinaatti sekä persilja, keittele hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pirskottele annoksen päälle oliiviöljyä ja raasta juustoa!

Ohje:  Helsingin Sanomista


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti